20 maj 2007
13:00

Referat: Bunkeflo FF - AIF Barrikaden

Om A-lagets match i fredags var ett resultat av brist på inställning så var det tvärtom på Brovallen på söndageftermiddagen. Barrikaden var stundtals hårt pressade men spelarnas moral tillät dem inte att förlora.
Barrikaden tog ledningen tidigt i matchen efter att Skender slog in en målvaktsretur på frispark från Erik. Efter målet kom Bunkeflo in i matchen och kunde vända till 2-1.
Kvitteringen kom precis innan paus efter att en Bunkeflospelare spelade handboll i straffområdet. Erik slog säkert in straffen.
Runt pausvilan var det lite darrigt i försvaret hos Barrikaden och Bunkeflo (läs Benny Parvizi - f.d. Barrikadenspelaren) gjorde såväl 3-2 precis innan paus som 4-2 en bit efter paus efter ett par missar i försvarsspelet. Det är här Barrikadens inställning vände matchen helt. 4-3 och 4-4 är liknande situationer där Skender kan slå in bollen på mållinjen efter klassiska "snett-inåt-bakåt-passningar" från Kristoffer respektive Erik.
När runt 20 minuter återstår av matchen så tar planens gigant Kristoffer saken i egna händer(fötter) och vänder in och ut på Bunkeflos försvarare. Efter en lysande soloraid så slår han distinkt in bollen i Bunkeflomålets bottre hörn. 5-4 och matchen är vänd.
När Erik sedan högst tveksamt(!) blir utvisad med 15 minuter kvar så får de 10 återstående spelarna kämpa som djur i vårsolen.
Självklart fixade de det och säsongens fjärde raka seger var ett faktum.
Värt att notera är att Barrikaden under stor del av matchen hade 3 målvakter på planen samtidigt.